Nils Jørgen Fossdal

27 august, 2006

Eragon, Morison hotell og the game

Det er tid for en ny bok omtale, cd omtale og film omtale. En fantasy bok en sykadelisk 70-talls plate og en film som virkelig lurer deg! Her er det bare valg fra øverste hylle, så jeg anbefaler alle å ta en titt på dette. Delv om filmen kanskje er den mest allment interessante, de andre er mer for spessielt interesserte!




Eragon
Boken handler om den foreldreløse gutten Eragon som finner et drageegg.
Vi følger Eragon på vegen fra fattig gutt til drage ridde. Men drageriddere lever et farlig liv i Alagesia(verden som "vi" kjenner den), ikke alle ønsker drageridderne tilbake, andre ønsker å få kontroll over dem, og bruke deres krefter til egen vinning. En spennende bok som er vel verdt å lese, selv om man må gi den et par sider får den virkelig fenger. Neste bok er ikke oversatt enda.



Morrison hotell
Morrison hotell er den første skiva The Doors gav ut. Den ble gitt ut i 1970 og foreligger nå digitaly remasterd. Jim Morrison viser for første gang sine blendende evner som poet, innpakket i en blanding av blues og 70-tallets kjente og kjøre sykadeliske rock. Morrison Hotell er ingen glatt studioinnspilling, ikke engagn når den er lagt over på cd. De uortodokse tonesammensetningene florerer, og blir vel ikke gjenntatt med en slik suksess før kurt Cobane og Nirvane tar opp tråden på 90-tallet. Men til forskjeld fra Nirvanas tynne gitarlyd er det en mettet lyd vi får i Morrison Hotell, med Hamond orgel, og en vokal med virkelig nerve og følelse. Denne plata banet vei for et av 70-tallets største band, og er en myk tilvending til hva man senere får fra the Doors.





The Game
The Game,
Detter er virkelig en film som engasjerer deg, du blir sikkert lurt et par ganger, og når du tror du har avslørt alt....ja. Michael Douglas spiller fantastisk, ja du synes virkelig synd på han der han roter seg lenger og lenger inn i et spill han ikke har kontrollen over. Han mister alt, og blir dopet og dumpet, og virkelig presset til det ytterste. Har du ikke sett den enda så lei eller kjøp den nå for dette en film du bare MÅ SE!

2 Comments:

  • hei din knall

    Visste du at Eragon skal bli film? Se på www.shurtugal.com ! HAr ikke lest boka enda da.Og ellers er The Game en av de beste filmene som finns, men den er merkelig nok lite kjent blant folk flest.Jepsi pepsi

    By Anonymous Anonym, at 29/8/06 15:32  

  • Det blir spennende, gleder meg til den kommer!
    Rart at ikke the game er mer kjent en den er...

    By Blogger Nils Jørgen, at 30/8/06 20:58  

Legg inn en kommentar

<< Home